lobibeads whatsapp
Lookbook

Ontvang 10% korting

Mis geen acties of nieuwe sieraden collecties.

10% korting
  • Verlanglijst
  • 0 Winkelmand

Wat is mijn ringmaat? Ringmaat zelf meten doe je zo!

Jouw ringmaat zelf meten kan lastig zijn, vooral een pinkring opmeten is niet eenvoudig.
Met de tips hieronder heb jij zo de juiste ringmaat gevonden. Je ringmaat opmeten kan op de volgende 3 manieren: 

1. Een ring opmeten die je al in je bezit hebt

Dit heb je nodig:
– goed passende ring
– liniaal

De meest eenvoudige manier voor het vinden van je ringmaat is een ring opmeten die je al hebt. Leg deze ring op een liniaal en meet de binnenkant van de ring (meet de buitenkant dus niet mee). Deze ringmaat wordt ook wel de diameter ringmaat genoemd. Er worden internationaal verschillende maten gehanteerd. Bekijk onderaan deze pagina welke maat bij het aantal diameters hoort! 

Als alternatief is er ook de app ‘Scale Ruler’ (Mitsunori oishi). Deze smartphone app biedt een digitale liniaal, handig als je wel wat extra licht kunt gebruiken. 
Naast scale ruler is er ook de app ‘ring sizer’.  Met deze app plaats jij jouw ring op je smartphone en verschuif je de virtuele diameter totdat je de juiste maat gevonden hebt. Let op! Gebruik een platte ring voor een accurate meting.

2. Gebruik onze ringmaatbepaler om zelf je ringmaat op te meten

Dit heb je nodig:
– ringmaatbepaler (online bij ons te bestellen)

Doe de ringmaatbepaler om je vinger en voel aan wanneer het fijn om je vinger zit. De ringmaatbepaler mag niet van je vinger afvallen, maar moet ook niet te strak zitten. Dan zie je op welk cijfer de ringmaatbepaler staat en weet je wat jouw ringmaat is. Er worden internationaal (en op iedere webshop) verschillende maten gehanteerd. Deze staan uitgelegd op de afbeelding onderaan deze pagina.

 

ringmaat zelf opmeten

3. Ringmaat zelf meten met je vinger

Dit heb je nodig:
– papier
– liniaal
– potlood

Geen ring die je als voorbeeld kunt gebruiken? Pak een stukje papier en wikkel deze om de vinger die je wilt opmeten. Zet een streepje met het potlood bij het punt waar het papier elkaar weer raakt. Leg dit stukje papier vervolgens tegen een liniaal. De opgemeten lengte is de omtrek van je vinger. Je kunt natuurlijk ook een stukje touw of meetlint gebruiken.

 

4. Je ringmaat laten opmeten

Als je 100% zeker van je ringmaat wilt zijn, is een bezoek aan een juwelier een goed idee!

Nog meer tips!

– Je vingers worden beïnvloed door temperatuur. Huh? Bij koud weer heb je smallere vingers dan tijdens warme dagen. Daarom is het belangrijk je vinger op te meten bij kamer temperatuur. Wil je helemaal zeker van je zaak zijn, meet je vinger dan op verschillende tijden.
– Brede ringen voelen strakker aan. Het is een aanrader om dit soort ringen een halve maat groter te halen.
Ringmaat diameter (mm) – Ringmaat omtrek (mm)

Bij Lobibeads worden 4 diverse ringmaten gehanteerd. Zo heeft Lobibeads twee pinkring maten: Pink S (14.25), Pink M (15.25). En ‘normale’ maten S (16), M (17), L (18).

Leuk weetje: De gemiddelde vrouw heeft ringmaat 17,3.

Wat is mijn ringmaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling!