Ontvang 5% korting

Mis geen acties of nieuwe sieraden collecties.

5% korting

MATERIAAL VAN SIERADEN; WAT VERKLEURT NU WEL EN WAT NIET?

Toen ik mijn sieradenmerk in 2014 begon wist ik niets van alle verschillende materialen af. Op de meeste webshops staat er wel iets vermeld over het materiaal, maar geen uitgebreide beschrijving over de betekenis. Waardoor ik eigenlijk nog niet veel wijzer werd. Verkleurt dit armbandje nu wel of niet als ik er mee ga zwemmen? Er zijn zoveel termen in sieradenland dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Gedurende afgelopen jaren kreeg ik soms de vraag bij een armbandje van €9,95 of het echt zilver of goud was. Tijd om een blog te schrijven over onze materialen zodat iedereen in het vervolg weet wat zij draagt!

Wij gaan de volgende drie soorten materiaal doornemen:
1. 925 sterling silver + 18k goud plating
2. 925 sterling silver
3. Miyuki glaskralen

          1. 925 Sterling silver (+ 18k goud plating)

Voor een deel van onze sieraden gebruiken wij ‘925 Sterling silver’. Onder andere voor alle kettingen, oorbellen en ringen. 925 sterling silver bestaat voor 92.5% uit zilver en voor 7.5% uit ander harder metaal zoals bijvoorbeeld koper. Als we puur zilver zouden gebruiken dan is de kans groot dat een sieraad snel breekt. Puur zilver is namelijk zacht en buigzaam en daardoor niet sterk genoeg.

Water en verkleuring

Onze 925 sterling silver sieraden kunnen wel tegen water, zolang er maar geen chemische toevoegingen in zitten. Onder de douche kan het geen kwaad om je sieraad te dragen zolang je geen shampoo etc. gebruikt. In de zee of in het zwembad is het niet mogelijk om je zilveren sieraden te dragen. Door het chloor en het zout kunnen je sieraden kapot gaan en/of verkleuren. Laat je sieraden ook niet in aanraking komen met bodylotion, parfum e.a.

Voor alle sieraden gemaakt van 925 sterling silver met een laagje goud gelden dezelfde ‘regels’ als voor 925 sterling silver.

Bruine kleur

Zilver krijgt een bruine/zwarte kleur van licht en lucht. Dit proces heet oxideren en kun je niet tegengaan. Dit houdt in dat het glimmende van zilver iets doffer wordt, maar dit is snel en gemakkelijk op te lossen. Met een zilverpoetsdoek maak je de sieraden zo weer schoon.

2. Silver plated & Gold plated

De meeste zilverkleurige en goudkleurige armbanden en enkelbandjes zijn bij ons ‘plated’. Dit betekent dat ze gemaakt zijn van onedel metaal met een dun laagje zilver/goud eroverheen. De term plated komt van de techniek die voor deze sieraden wordt gebruikt namelijk: electroplating. Door middel van stroom blijft het laagje hechten aan het onedele metaal.

Water en verkleuring

Het laagje zilver of goud bij plated sieraden kan er afhankelijk van de zuurgraad van je huid ook weer afslijten. Als je deze sieraden onder de douche draagt versnelt dit het proces. Deze sieraden blijven, in tegenstelling tot 925 sterling silver sieraden, niet je hele leven mooi. Toch kunnen ze zeker lange tijd mee als er zorgvuldig mee om wordt gegaan.

3. Miyuki glaskralen

Miyuki is een japans merk van de beste kwaliteit rocailles. Dit zijn hele kleine kralen, in het engels ook wel seed beads genoemd. Ze worden voornamelijk gebruikt voor weven en rijgen van sieraden. De kralen kunnen tegen een stootje en transpiratie, maar om verkleuring te voorkomen raden we aan om er niet mee te gaan douchen en zwemmen.

Ik hoop dat ik erin geslaagd ben om op een simpele manier uit te leggen wat de meest voorkomende termen betekenen. Bij ons vind je altijd het materiaal in de beschrijving terug, maar mocht dit ergens niet het geval zijn. Verwacht onder de €10 geen echt zilver of goud!

Ontvang direct 5% korting & mis geen acties of nieuwe sieraden collecties.