lobibeads whatsapp
Lookbook

Ontvang 10% korting

Mis geen acties of nieuwe sieraden collecties.

10% korting

Indebuurt Apeldoorn interviewt Maureen eigenaresse van Lobibeads

Slik… ik open het artikel en lees als eerste de kop “De sieraden van Lobibeads gaan Europa stap voor stap veroveren”. Oh god, wat heb ik gezegd? Afgelopen week kwam Anne Sophie van Indebuurt Apeldoorn langs in ons kantoor en heb ik 2 uur lang enthousiast over mijn bedrijf gerateld. Zonder dat ik het echt door had heb ik gepassioneerd mijn dromen verteld. Maar als ik het dan zo op mijn laptopscherm zie staan is het toch een beetje eng. Ik bleef/blijf het liefste zelf op de achtergrond en spreek niet zo vaak over mezelf als ondernemer.

In het artikel van Indebuurt lees je dat ik nooit echt van plan was iets met sieraden te gaan doen. Met armbanden frutselen is inmiddels behoorlijk uit de hand gelopen. Mijn merknaam is niet doordacht en ik heb nooit een bedrijfsplan geschreven. Ik geloof ook dat ik mijn bedrijf niet was begonnen als ik er meer over na had gedacht. Het past bij mij dat ik zomaar ben begonnen en heb geleerd door alles maar gewoon te doen. Hierdoor heb ik mezelf nooit gezien als een ‘echte’ ondernemer.

En als je jezelf niet ziet als echte ondernemer dan blijf je ook liever op de achtergrond. Ik weet, met mijn marketing achtergrond, wel dat het heel belangrijk is om te laten zien wie er in het bedrijf werkt. Mensen willen persoonlijke verhalen, foto’s en filmpjes zien. Maar mijn verhaal delen? Ik ben niet echt goed met tekst dus daar ging ik me niet aan wagen. Ik doe ook maar gewoon wat goed voelt. Foto’s van mezelf? Dan kan ik iedere dag 1 uur extra gaan werken, omdat ik nooit tevreden ben. Filmpjes? Zodra ik mijn camera op selfie stand zet schrik ik zo dat ik ‘m onmiddelijk weer terug draai. Dit komt niet doordat ik niet blij ben met mezelf, maar omdat het ZO onwennig en onnatuurlijk voelt om mezelf op foto of film te zetten en tegen ‘mijn volgers’ te praten. Dus ik maakte vaak gewoon een leuke foto van mijn kantoor of de verpakking van een pakketje.

Ondertussen is mijn website omgegooid en heb ik een foto van mezelf op de homepage (note: 60 foto’s/minuten later…). Deze blog is ook nieuw en ik schrijf zelf de posts. Het is misschien niet allemaal lekker leesbaar en in perfect Nederlands geschreven, maar het is oké. Ik vind het leuk om één keer in de zoveel weken iets te schrijven of een update te geven. Mezelf op instastories of FB live is op dit moment nog een stapje te ver. Maar onder andere het interview met Anne Sophie heeft me aan het denken gezet om dit vaker te doen. Ik kan starters inspireren met mijn verhaal, of meiden met mijn outfit/sieraden. Dus mijn volgende doel is; vaker mezelf laten zien. Vind je dit leuk? Laat het me dan weten in een reactie. Dat stimuleert, hoop ik… 😉

Voor nu HIER nog één keer de link naar het gesprek met Indebuurt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontvang nu 10% korting op je eerste bestelling!